Adres

Oosterhavenstraat 29C 9711 SB Groningen

Telefoon

06-43694624

Email

info@veldtechniek.nl

Airco voor koelen en verwarmen

Airco voor koelen en verwarmen aanschaffen wordt steeds belangrijker. Aangezien steeds meer klanten de airco niet alleen voor de zomer gebruiken om het huis koel te krijgen is de capaciteit voor verwarmen steeds belangrijker.
Belangrijke punten:
  • SCOP
  • SEER
  • Vermogen
Koelen met de airco

Efficiëntie tijdens koelen

airco voor koelen en verwarmen

Het is je vast al eens overkomen, je zit in een snikhete zomer en dan besluit je om een airco aan te schaffen. De installateur heeft geen tijd en de airconditioners zijn nergens meer verkrijgbaar.

Als je de kans hebt dan is het beste moment om een airco aan te schaffen buiten het seizoen, dus bijvoorbeeld in februari of maart. Of na het seizoen, bijvoorbeeld na oktober.

Nu airco’s ook gebruikt worden om te verwarmen is er het hele jaar veel vraag naar aircosystemen zoals een split-airco. Het zal waarschijnlijk zijn dat je daarom wel even moet wachten totdat de airco geïnstalleerd kan worden. Maar heb geduld! En je geduld wordt beloond met een koele woning in de zomer.

Vraag hier alvast je offerte aan en voorkom dat je op een wachtlijst komt te staan!

Airco kopen, tips voor het aanschaffen van een airco.
Tip 2: let op de extra opties

Airco bedienen via google Home of Alexa

Daikin app
Iedereen die in google intikt ‘airco kopen’ merkt al vrij snel dat er heel erg veel verschillende merken zijn. Van het hoge prijssegment tot een hele lage prijs. En elk merk heeft zijn eigen extra opties. Wil je bijvoorbeeld wifi of bluetooth verbinding als je airco gaat kopen of aansluiten op je Google Home of Alexa systeem. Allemaal opties om bij stel te staan als je beslist over welk merk en type je wilt. Uiteraard kunnen wij je helpen bij het maken van de beste keuze. Bijvoorbeeld de airco’s van Daikin hebben veel extra opties en het buitunit is ook een suk stiller dan de goedkopere merken.Dit kan zeker een overweging zijn, bijvoorbeeld wanneer deze dicht bij de buren wordt geplaatst. Neem contact met ons op om uitgebreide info te krijgen over alle verschillende opties.
Tip 3: goed onderhoud is het halve werk

Met onderhoud verleng je de levensduur en voorkom je nare geurtjes

Denk ook na over onderhoud bij airco kopen.
Wanneer je de airco veel gebruikt voor verwarmen en koelen van de woning dan wil je natuurlijk niet dat de airco midden in de zomer kapot gaat of gaat stinken. Vandaar dat het wel belangrijk is om over onderhoud na te denken. Veel van het onderhoud kun je zelf doen, bijvoorbeeld de filters in het binnenunit. Maak die 1 keer in de maand schoon onder de kraan. Wel goed afdrogen natuurlijk. Dit zorgt er ook voor dat je minder last hebt van een stinkende airco. Daarnaast is het goed om 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt in te plannen. Wanneer je dit op tijd inpland heb je voor het winter- of zomerseizoen een goed onderhouden airco. Een onderhoudsbeurt kost niet veel maar is wel heel belangrijk voor de levensduur van de airco.
Een airco kopen geeft vaak stress.

Adres

Oosterhavenstraat 29C 9711 SB Groningen

Telefoon

06-43694624

Email

info@veldtechniek.nl
×