3 Tips voor het kopen van een airco

Airco kopen kan heel lastig zijn. Welke airco koop je en met welke installateur ga je in zee? Daarnaast spelen het merk en de offerte prijs natuurlijk ook een rol.
Ook zit je in de zomer met leverbaarheid, al snel zijn alle installateurs volgeboekt en zijn de airconditioners uitverkocht.

Belangrijke punten:

  • Prijs
  • Merk
  • Kwaliteit
  • Leverbaarheid
  • Garantie
Tip 1: tijdstip van aanschaffen

Wanneer airco aanschaffen

Het is je vast al eens overkomen, je zit in een snikhete zomer en dan besluit je om een airco aan te schaffen. De installateur heeft geen tijd en de airconditioners zijn nergens meer verkrijgbaar.

Als je de kans hebt dan is het beste moment om een airco aan te schaffen buiten het seizoen, dus bijvoorbeeld in februari of maart. Of na het seizoen, bijvoorbeeld na oktober.

Nu airco’s ook gebruikt worden om te verwarmen is er het hele jaar veel vraag naar aircosystemen zoals een split-airco. Het zal waarschijnlijk zijn dat je daarom wel even moet wachten totdat de airco geïnstalleerd kan worden. Maar heb geduld! En je geduld wordt beloond met een koele woning in de zomer.

Vraag hier alvast je offerte aan en voorkom dat je op een wachtlijst komt te staan!

Airco kopen, tips voor het aanschaffen van een airco.
Tip 2: kies de juiste plek en grootte

Locatie is belangrijk bij een airco kopen

Denk ook na over onderhoud bij airco kopen.

Iedereen die in google intikt ‘airco kopen’ merkt al vrij snel dat er heel erg veel verschillende merken zijn. Van het hoge prijssegment tot een hele lage prijs. En elk merk heeft zijn eigen extra opties.

Wil je bijvoorbeeld wifi of bluetooth verbinding als je airco gaat kopen of aansluiten op je Google Home of Alexa systeem. Allemaal opties om bij stel te staan als je beslist over welk merk en type je wilt. Uiteraard kunnen wij je helpen bij het maken van de beste keuze.

Bijvoorbeeld de airco’s van Daikin hebben veel extra opties en het buitunit is ook een suk stiller dan de goedkopere merken.Dit kan zeker een overweging zijn, bijvoorbeeld wanneer deze dicht bij de buren wordt geplaatst.

Neem contact met ons op om uitgebreide info te krijgen over alle verschillende opties.

Tip 3: verschillende merken en opties

Een stille airco of juist veel power

Hier volgt later meer.

Een airco kopen geeft vaak stress.

Adres

Oosterhavenstraat 29C
9711 SB Groningen

Telefoon

06-43694624

Email

info@veldtechniek.nl

×