De airco is de laatste tijd, net als de warmtepomp, flink in trek. Je kunt met de airco niet alleen koelen maar ook verwarmen. Hierdoor kun je veel gas besparen en dus flink besparen op de energiekosten.

Bent u zich aan het verdiepen in het kopen van een airco? Bijvoorbeeld een LG airconditioning , kijk dan naar het artikel hieronder. Bent u op zoek naar een installateur voor airco’s in Groningen?

Airco plaatsen

Een airco zelf plaatsen kan als je handig bent. Het monteren van de binnen unit en het plaatsen van de buitunit kan elke handige klusser zelf wel doen. Echter, voor het monteren en vacumeren van de koelleidingen moet je in het bezit zijn van een F-gassen certificaat (STEK certificaat).

De gassen in de koelleiding, Freon genaamd, moet niet in de atmosfeer komen. Hiervoor heb je een STEK diploma nodig om ermee te mogen werken.

Onderhoud van je airconditioning

Net als een een CV ketel is het verstandig om de airconditioning een keer per jaar te onderhouden. De luchtfilters die in een airco zitten kunnen namelijk na verloop van tijd verstopt raken en die moeten wel gereinigd worden. Daarnaast moet er gemeten worden of er nog genoeg koelmiddel in het apparaat zit. Er kan namelijk altijd een lekkage optreden waardoor er freon ontsnapt en dan werkt de airconditioning niet meer goed.

Ook voor de garantie wil je je apparaat laten onderhouden. Veel leveranciers van airco’s geven geen garantie als er niet jaarlijks onderhoud wordt uitgevoerd door een STEK erkend monteur.

×